Alimentarea cu apa a comunei Parta, judetul Timis

Acest proiect a fost derulat in beneficiul Primariei comunei Parta, unde s-a realizat aducerea apei la standardele sanitar-veterinare necesare.

Acest lucru s-a dovedit o fi o sacina dificila din cauza apropierii fata de deponeul municipiului Timisoara, respectiv a contaminarii panzei freatice din aceasta cauza. S-au efectuat analize si s-a elaborat o solutie tehnica conforma. 

Tratarea apei captate se face prin filtrare mecanica, cu nisip cuartos, cu carbune activ si filtrare de denitrificare. Aceste procese sunt urmate de  clorinarea cu hipoclorit la un debit de 6 l/s.

Lucrarea executata cuprinde reteaua de distributie a apei prin conducte PEHD, statia de tratare si statia de pompare a apei. 

Grupul de pompare automatizat e compus din 4 pompe (3 + 1 rezerva) cu debit de 18mc/h fiecare, ce ridica presiunea la 3,4 bari. 

 Instalatiile aferente grupului de pompare au fost realizate din PE. Instalatiile statiei de tratare sunt in intregime din PVC-U. 

 Pentru a acoperi consumul la ore de varf, se stocheaza apa intr-un rezervor de compensare orara si PSI semi-ingropat cu un volum de 100mc.